Van Byron bay omhoog naar Airlie beach!
Lieve allemaal,
Nog 2,5 week en dan ben ik alweer thuis! Gaat snel nu. Ik heb het behoorlijik moeilijk gehad tot aan Frasier island. Ik voelde me echt ongelukkig hier in Australie. Ik wilde al kijkenof ik mijn vlucht kon vervroegenna Frasier Island maar daar heb ik het zo leuk gehad dat ik weer ergens op kon teren ensindsdien gaat het veel beter met me. Ik vermaak me wel.
Na Byron bay ben ik naar Noosa Heads gereisd. Best weer een lange dag in de bus maar dat vind ik niet zo erg. Je stelt je erop in. Noosa Heads is een leuk plaatsje op zich maar ik voelde me daar ook niet op mijn gemak. Het hostel was mooi maar de sfeer sprak me toch niet aan. Ik heb uiteindelijk niet veel van Noosa gezien omdat ik laat aan kwam en de volgende dag de hele dag naar de Australiën zoo ging. In de zoo heb ik de hele dag in mijn eentje rondgelopen. Best ok! Ik vond het wel aardig daar maar niet geweldig. Wel heel leuk om wat dieren te kunnen aaien en de warriorshow te ziendie Steve Irwin bedacht heeft. Zijn gezin heeft het allemaal overgenomen nou.Bindi, de dochter van Steve Irwin treedt opdaar en zit in Juni zelfs in een film. Ik vond haar een beetje irritant en dat gebeurd nietsnel bij mij. De kinderen in het publiek vonden het wel geweldig. De show was best aardig. Leuk om een krokodil in actie te zien. Toen ik weer terug was in Noosa heb ik nog even rondgelopen door het dorpje en langs het strand gelopen. O, dat vergeet ik nog, ik heb eindelijk weer eens kunnen tafeltennissen in dit hostel. Dat was erg leuk om weer te doen.
Na Noosa ben ik naar Rainbow beach gegaan! klinkt heel mooi maar is niet erg mooi daar. Het hostel waar ik zat was ook niet je van het maar je went bijna overal aan.Ik voelde me hier nog ongelukkiger worden maar heb me goed gehouden.Ik ben vroeg naar bed gegaan na gekookt te hebben om de volgende dag vroegmet de bootdolfijnen te gaan voeren. 6.50 weg. Het bootritje was fijn ook al konden we niks zien door de mist. Onderweg zagen we wel al een dolfijn die met ons meezwom. Later heb ikdeze ook gevoerd. Het blijven mooie beesten. Er zijn altijd 2 dolfijnen die naar de kust komen, Patch enMystique. Ze zijn allebei al een aantal keer te grazen genomen door haaien en hebben aardig wat littekens. We stonden wel in eenlangerij om ze te voerenmaar het was toch leuk.Verder deze dag rustig aangedaan. Wat op internet gezetenen op het strand gelegen. Ik moest ook nog veel regelen voor mijn reis. dat is best wel een gedoe. Je kan moeilijk bellen en dat moet ik toch echt doen als ik dingen wil boeken. Ik moet mijn eigen vervoer boeken, hostels en tours.Een beetje veel maar het lukt uiteindelijk altijd.In de avond weer gekookt en met wat nederlandse studenten zitten praten. Eén was zo aardig om mijn foto's op mijn usb-stick te zetten met zijn laptop. Scheelt weer. Vavanond weer vroeg naar bed gegaan omdat de volgende dag Frasier Island op het programma stond. We zijn met een grote 4wd bus op weg gegaan. In de bus voelde het eigenlijk meteen goed. Ik moest later wel van groep wisselen omdat ik 2 dagen bleef en de mensen in deze bus maar 1 dag. Samen met 4 anderen zijn we na de thee op de andere bus gestapt. Deze groep voeldeook meteen goed aan en de guide was ook aardig. De groep was erg afwisselend. Een grote familie en jong en oud door elkaar. Leuk!! De eerste dag was het erg mooi weer en hebben al veel gezien. In de bus was het veel gehobbel omdatbijna hethele eiland uit zand bestaat maar dat was wel leuk om mee te maken.We hebben een wandeling door het regenwoud gemaakt, zijn naar het uitkijkpunt indianhead gegaan, hebben een scheepswrak gezien eneli creek.Deze creek had zoet water maar was echt maar meters van het strand af. Ik heb daar wat met de kinderen gespeeld. Zijn leuke en ook welopgevoede kinderen. Ook heb ik contact gemaakt met een frans stel en daar ben ikeen paar dagen mee opgetrokken. Klikte goed tussen ons. s'Avonds hadden we een uitgebreid buffet en daarna nog even wat gedronken en gekletst met een aantal van de groep. Was gezellig! De volgende morgen na het ontbijtbuffet weer op weg gegaan in de regen. 3 Meren gezien en ook nog gezwommen in de regen. In de middag na het lunchbuffet zijn we naar de sandblow gewandeld. 1,5 uur wandelen in de regen. Gelukkig had ik een poncho gekocht samen met eenheleboel andere mensen. Heel charmant. ;) Het 3e meer wat onderaan de sandblow ligt bestaat over 80 jaar niet meer. Daar zijn we een tijdje gebleven en daarna weer terug gewandeld na even met Magali, het franse meisje te hebben gestoeid. Ze hieldwel van een beetje pesten! Dat was het laatstevan de dag en zijn daarna weer terug gegaan naar Rainbow beach. In de avond wat gegeten met het Franse koppel en gekletst en de volgende morgen moesten we wachten tot de bus kwam dus heb ik even getafeltennist met Cyril en hebben geluncht samen.
Daarna hartelijkafscheid genomenen ben ik in de bus gestapt naar Bundaberg. Daar kan ik kort over zijn. Het hostel en het plaatsje was echt een shithole! Iedereen klaagde daar. Dit is de plek waar veel mesen werk zoeken maar wat moeilijk te vinden is en het is een inteeltdorp. Gelukkig bleef ik maar 1 nacht en ben de volgendemiddag na 5 uur te hebben gewacht, gelukkig met een paar andere mensen, naar Rockhampton vertrokken. Dit hostel was veel beter. Meteen een gezellige avond gehad met een Aussie, 2 fransen en een Nederlands meisje. Gepoold, wijn gedronken en gekletst. Beetje laat naar bed gegaan om de volgende dag om half 7 klaar te staan voor mijn farmstay avontuur. Deze dag heb ik wat overwinningen behaald. sinds lange tijd weer op een paard gezeten, op een motorbike gezeten(Yeah), een koe gemolken, de melk geproefd en lasso geworpen! Het was echt een hele leuke dag! Op de motorbike vond ik eersterg eng maar uiteindelijk toch gelukt. In de avond weer gezellig gekletst met hetzelfde groepje.
En nu zit ik in Airlie Beach. Een mooi plaatsje! Beter dan Rockhampton en Bundaberg.Gisteren in de avond met 2 nederlanders wat wezen drinken die ik in Rockhampton had ontmoet en morgen ga ik 2 dagenzeilen. Het weer is hier trouwens vaak helemaal niet zo goed.Veel regen maar gelukkig niet koud. Ik hoop dat hetweer een beetje mee gaat vallen op de boot!
Ik zie er best welnaar uit om weer naar huis te gaan en iedereen weer te zien en in mijn eigen huisje te zitten. Ik heb alleen geen zin om te werken. Het is echt tijd voor een andere baan. Wie weet!
Ik ga weer! Dag allemaal... XXX
Ha, ik heb een idee:
Jij neemt Rob's baan over (die wil daar weg), dus dan werk je met verstandelijk beperkten...
IK neem jouw baan over (tja, ook ik wil nog steeds weg)....kan ik mooi Nathalie meenemen ;-)
En dan gaat Rob mijn baan maar overnemen.
Zijn we allemaal tevreden, hahaha!
Leuk om te lezen hoe je je uiteindelijk elke keer weer weet te redden hoor!
Dikke kus van moi!
Hoi lieverd,
Je klinkt gelukkig weer wat positiever...Fijn! Je hebt ook nog Bali tegoed (jaja, ben een beetje jaloers....) ik mail morgen om je bij te praten. Dikke kus van ons allemaal en tot gauw!
anders als verw8 maar het trekt bij gelukkig !
at least now you know how the cookie can crumble ..
gl hf de laatste weekjes :)
Heee Marielle, Sjee man wat gaat de tijd snel.Soms loop of rijd ik langs je huis en denk..straks ben je weer back.Maar nu gaat de tijd hard.Wat heb je veel gedaan als ik dat allemaal lees.Ik vind het echt superknap van je dat je dat allemaal zo doet en je redt!!Ow ja.. en tafeltennissen kan ook bij mij :-D Ik heb er ook een..dus.. wijntje en tafeltennissen als je terug bent?Dikke knuf xxeM
Lief nichtje, net je verhaal weer gelezen. Het gaat inderdaad giga snel, die tijd! Hier ook moet ik zeggen. Nog even genieten en dan ben je weer hier, kun je weer verder genieten, want hier is t ook best leuk ;-) Dikke zoen, ook van Gaby en Bonne, en zie je snel weer!
nou meid geniet er nog maar van. Hier spuwt IJsland nog steeds as in de lucht dus alle vluchten liggen al dagen plat. Lekker schone lucht! Geen vliegtuigen, heerlijk rustig!!! Anders verleng je toch lekker je Bali vakantie... ;o) dikke kus!
Nou Marielle, nu gaat het hard hoor, nog even en je bent weer in Holland.
Hopelijk is IJsland dan uitgeteld en wordt er dan weer gewoon gevlogen.
Geniet er nog maar eventjes van zolang het nog kan.
groetjes en liefs.
Heej,
Nou, petje af hoor. Het is ook allemaal niet niets. Wel fijn om je belevenissen zo op te schrijven en van je af te kunnen schrijven. Je ben uiteindelijk, wie je daar ook ontmoet, op jezelf aangewezen.
Je doet het super!
Wanneer je thuis bent kletsen we bij. Hebben zo'n 12 jaar bij te praten volgens mij ;-)
Geniet nog van wat er komen gaat.
Veel liefs,
Diana
Hahhaaa Bundaberg, ja, dat kennen we en we vonden het ook helemaal niets!
Maar goed, hier is het warm, de regen valt op de normale tijd (tussen 15.00 en 17.00) en verder valt het mee. Even tussen de vluchten een dagje bijkomen.
We gaan je zien!
Bert en Jose
Hahahhahaaa.... shithole.... Kun je nog wel algemeen beschaafd nederlands spreken als je terug bent ? Oh, en als je terug gaat naar de baan kan dat lasso-werpen ook nog onverwacht handig uitkomen met wegrennede koters en zo :)