Marielle-op-wereldreis.reismee.nl

Van het Zuidereiland naar het Noordereiland!

Halloooooooooooo!!

Ik heb er alweer een heel stuk opzitten. Vanuit Lake Tekapoh zijn Jen en ik verder gegaan naar Christchurch. We zaten in een leuk hostel en ik kwam daar weer de nederlanders tegen die ik al een aantal keer eerder heb gezien. Samen met Charles uit Engeland ben ik die middag nog Christchurch in geweest om wat dingen te bekijken. Een paar Musea en de botanical garden. Was heerlijk om daar even rond te lopen. Die avond alleen even tv gekeken met weer een paar mensen die ik weer in Dunedin had ontmoet. Viel in slaap voor de tv dus naar bed gegaan om de volgende morgen weer eens vroeg op te staan om naar Kaikoura te gaan. Vanaf kaikoura reis ik mee met de Nederlanders. Erg gezellig! In Kaikoura wilde ik eerst weer proberen om met dolfijnen te zwemmen maar heb besloten om het niet te doen. Het kost veel geld en ik ga in Australie proberen dolfijnen te voeren. Ook leuk en een stuk goedkoper.Ik ben met de nederlandse meiden naar de saelcolony gefietst en hebben een stuk gelopen om uiteindelijk een paar zeehonden van dichtbij te kunnen zien. Leuk hoor! Op een gegeven moment kwam ik wel erg dichtbij want toen ging er 1 naar me blaffen. Moest maken dat ik weg kwam voordat ie achter me aan zou komen. Ze kunnen erg gevaarlijk zijn. Die avond een groot maal voor mezelf gekookt en Charles uit Engeland heeft me gezelschap gehouden samen met Roger uit Spanje die ik ook al een paar keer tegen ben gekomen. Grappig dat je soms weer dezelfde mensen ziet.

De volgende dag weer vroeg op om met de bus naar Picton te gaan. Vandaar zijn we met de ferry naar Wellington gegaan. Lange bootreis en niet zoveel bijzonders vond ik. We zijn in Wellingtonmet de bus naar het hostel gegaan. Onderweg heb ik een mooie bijnaam gekregen. Eerst was het Wanda wat ik al vreselijk vind maar daarna kwam Kazimier met hot Wanda. Nou dat werd het natuurlijk! Erg blij ben ik daarmee! Daarna werd het ook te pas en te onpas gebruikt. De andere hebben ook bijnamen maar zijn toch minder erg dan die van mij! Samen met de meiden heb ik Wellington verkend. We zijn naar het museum geweest, wat erg interessant was, we hebben een halve liter ijs gegeten(de doos werd later hot wanda's toybox). Ach als ze maar lol hebben! ;-) Gewinkeld en verder hebben we in de avonden gekaart en we konden gratis eten in de bar naast het hostel. We sliepen trouwens met z'n 10-en op een kamer en ik kan je vertellen dat het niet fris is. We bleven 2 nachten dus ik kon wel weer eens een keer wat langer in bed blijven liggen. Lekker tot wel 9 uur!

Na wellington zijn we naar Napier vertrokken. We kwamen daar vrij laat aan dus hebben niet veel gezien. Het was wel een fijn plaatsje aan de kust. Het hostel was ook prettig. Lekker met de 5 nederlanders op een kamer en we hadden ook nog een eigen badkamer en tv. Relaxed! s'Avonds hebben we film gekeken en daarna naar bed gegaa. Marit en ik hadden trouwens besloten om te gaan skydiven in de volgende plaats, Lake Taupo. Aaahhh! Heel eng maar wel een overwinning als ik het doe. Uiteindelijk was het weer vandaag te slecht om te gaan dus het is niet doorgeaan. Mischien morgenochtend maar voel me helemaal niet lekker en wil wel fit gaan. Kost ook nog veel geld.

Foto's doe ik even niet omdat ik er nog maar 10 op kan zetten voor ik moet betalen. Volgende keer!

Liefs!!!

sietske

Hai Marielle, als je het nog leuk vind om een bezoek te brengen aan vrienden van me die op het noorder eiland vertoeven tot begin mei, laat maar weten. kan ik even met hun contacten en het adres vragen. Veel leuke momenten gewenst de komende tijd. Lieve groet Sietske

Suzy

Lief nichtje, ik volg je nog steeds hoor! Geniet lekker verder! T is lente inmiddels hier. Dikke zoen

Saskia

En? Nog gaan skydiven? Wat ben jij toch een stoer wijf!!!! Super! Maareh... Wel een beetje voorzichtig doen hoor. Wil je graag in 1 stuk terug :-) x

Jeltje

hi lieverd,

Ik heb extra fotoruimte voor je gekocht. Je kan er weer 200 plaatsen :) Natuurlijk beetje eigen belang, vind het heerlijk om al die mooie plekken die je ontmoet te kunnen aanschouwen. Wat een mooie verhalen en leuk voor je dat je steeds meer oude bekenden tegen komt.
Skydiven, is dat met een net achter een boot hangen? Haal de vallen en stotengel dan alvast te voorschijn.
Hoe dan ook, heel veel plezier en genieten met alle activititeiten die je onderneemt.
Kus Jel

sietske

Hai Marielle, ik had de vrienden benaderd maar helaas, ze zien het niet zitten om bezoek te ontvangen, haar moeder is net overleden en zit in een vervelend rouwproces..........lekker genieten hoor, liefs Sietske

Barbara

'n mooi verslag, Marga heeft meegelezen en ze vindt het de reis van je leven. En dat is het ook.
Ze wil naderhand graag alle foto's zien.
Uiteraard ik ook.
Be carefull met skydiven, vind het doodeng.
Vandaag hier mooi weer en we zitten op mijn balcon te genieten.
Woning nog steeds het einde.

groetjes van Marga en Barbara

Bobbel

Spring hem maar lekker hoor ^^
Ik vondt het super vet daaro !
Gaat lekker allemaal daar nice !!

Enjoy

-x-

Erik & Jessica

Skydiven ?!? Holy crap. Mij niet gezien. Weten nog niet of je het wel of niet gedaan hebt maar sowieso dapper hoor ! E & J