1e week Nieuw-Zealand
Hallo allemaal,
Ik ben in het prachtige Nieuw-Zeeland! Het heeft me even tijd gekost om te wennen maar sinds gisteren ben ik eindelijk geland. Ik kan nu genieten van al het prachtige natuurschoon en alle mensen die ik ontmoet.Het kost wel veel energie allemaal. 3 Weken Nieuw-Zeeland is veel te kort. Ik moet echt opschieten. Ik had hier graag wat langer doorgebracht. Maar goed, ik geniet van de tijd die ik hier heb.
Na 2 dagen reizen ben ik in Christchurch aangekomen. Helemaal kapot omdat ik bijna geen slaap heb gehad. Toen kwam natuurlijk de eerste nacht in de dorm. Weer niet slapen natuurlijk. Dat is wennen hoor met meerderen op een kamer slapen! Begint nu wel meer te wennen trouwens.
De 1e dag meteen vroeg op om naar Akaroa te gaan om met dolfijnen te gaan zwemmen. Mijn eerste rit door het mooie natuurlandschap. Akaroa is een mooi, rustig plaatsje. Samen met een Engelse vrouw die ik in de bus ontmoet heb ben ik op de boot gestapt. Natuurlijk hadden we allemaal wetsuits aan die heel comfortabel zaten, maar niet heus. Heel charmant ook! We zijn de zee opgegaan en hebben echt een heel stuk gevaren. Het weer was niet echt heel mooi en we gingen echt hard! De boot ging omhoog en klapte dan weer op het water. Leuk om mee te maken. De 1e twee dolfijnen zagen we vrij snel. Jammer genoeg maar heel even dus we zijn weer verder gaan varen. Een stuk verderop zagen we nog een dolfijn maar die was nog sneller weg. Uiteindelijk hadden we dikke pech. De dolfijnen waren niet in the mood! De guide en de schipper die ons begeleiden waren heel aardig en hadden het echt goed met de dieren voor. Ze gaven veel informatie en lieten wat andere dieren zien zoals zeehonden, een pinguin en een albatros. We zijn dus terug gegaan zonder met de dolfijnen te kunnen zwemmen. Erg jammer! Ik hoop dat het ergens anders nog gaat lukken. Met de engelse vrouw ben ik de hele tijd opgetrokken. Erg leuk gepraat. Ik heb nu een adresje in New Castle!
Ik had die avond nog geen zin om voor mezelf te koken dus heb makkelijk gedaan. Ik ben bijtijds gaan slapen want mijn reis ging de volgende dag alweer verder. De 1e keer mee met de Magic bus! Het was gezellig in de bus. We hadden een hollands hoekje. Met 2 meiden uit de bus heb ik afgesproken om later die dag in Kaikoura walvissen te gaan kijken. Op mijn kamer sliep ik met een andere leuke hollandse meid waar ik ook goed mee op kon schieten. Om half 4 die middag gingen wij vol goede moed naar de tour maar we hadden pech. Het was gecancelled. Het weer was te slecht. Jammer maar de positieve kant is dat ik mijn geld in mijn zak kon houden. Een vrouwtje in een winkeltje zei later ook dat 'Whalewatching' voor gepensioneerden is en dat met dolfijnen zwemmen veel leuker is voor jonge mensen. Haha..
Die avond heb ik voor het eerst gekookt. Je zag aan sommige mensen hoe makkelijk dat ging in een vreemde keuken. die zijn dan ook al een aantal maanden op reis. Ik leer het wel!
s'Avonds in bed nog leuk gepraat met Vronie en na een weer onrustige nacht ben ik de volgende dag weer op pad gegaan met de Magic bus richting Picton! Hele aardige buschauffeur by the way! In Picton heb ik afscheid genomen van de Nederlandse meiden en ben toen op eigen houtje naar Nelson gegaan. Daar zit ik nu nog. Ik zit in een leuk hostel met zwembad. Daar ga ik straks lekker gebruik van maken. Die avond ben ik op tijd naar bed gegaan want ik was nog steeds moe en de volgende dag moest ik om 7.20 weer klaar staan voor een wandeling in het Abel Tasman national park. We werden opgehaald door de bus. Het duurde erg lang voordat we iedereen opgehaald hadden en na 3 kwartier zagen we ons eigen hostel weer voorbij komen. We hadden 3 kwartier langer kunnen slapen. Hmpf... Na de busrit gingen we met de boot varen en werden we op een strand gedropt om een 4 uur durende wandeling te maken. Nou, dat was de moeite waard. Ik liep gezellig met een Duits meisje en een Engelse jongen. Tjonge wat een mooie stranden. Echt het paradijs! We hebben de tocht uiteindelijk in 3,5 uur gedaan. Mijn heup protesteerde wel maar ik had het er voor over. Ik wil wel echt wat van N-Z zien. We hebben lekker wat gegeten na de tocht en daarna zijn we weer terug gegaan met de bus. Ik was aardig moe maar wel voldaan.
s'Avonds in het hostel heb ik een gezellige avond gehad met een aantal mensen. Dat is zo leuk! We zitten dan met 5 verschillende nationaliteiten aan tafel. Ik kwam ook weer mensen tegen waarmee ik in Christchurch op een kamer heb geslapen. Het werd een latertje vannacht maar kon gelukkig uitslapen vandaag. Mag wel een keer!
O, ik was mijn wandelschoenen in de bus vergeten maar heb ze net op kunnen halen gelukkig. Zometeen even wat boodschappen doen en dan lekker even niksen. Morgen ga ik naar Greymouth!
Ik zal minder op mijn reislog gaan schrijven omdat ik veel minder tijd heb nu. Ik ben hier natuurlijk om het land te zien en ervaringen op te doen en wil niet steeds achter de computer zitten. Even wat meer geduld dus!
Jullie hebben wat beter weer hoorde ik. Dat is prettig... De lente komt eraan!
Ciao ciao
Super en met de fotoos erbij..... superformiweldigeindefantakolosachtig!!!!!!!!!! (en voor ons zo dichtbij, maar ja, eerst de Mekong afzakken)
sounds very good !
ik begin heimwee naar nz te krijgen :O
jah abel tasman is wel relaxt idd ;)
there's allot more waiting for you, enjoy !!!
x
Wat een belevenissen en indrukken. Geweldig hoor! Gezellig dat het met de mensen om je heen ook goed klikt! Balen dat je niet met de dolfijnen hebt kunnen zwemmen... We houden je blogs in de gaten en blijven mee reizen maar het belangrijkste is dat je van de kostbare tijd daar geniet! Enjoy! Liefs van ons
Wat super Marielle, dat het allemaal zo naar wens verloopt, ik blijf je een dappere dame vinden hoor!
Geniet van het al het moois wat dit land bied. Vrienden van me zijn er ook voor een aantal maanden, doen ze ieder jaar in deze periode.
Zoooo, wat een verhalen weer! en even zo mooie foto's
Je bent zo ver weg, maar blijft dicht bij! Geniet lekker van alles kieverd, geweldig!
Kus
Hoi Mariël,
Als ik dat zo allemaal lees word je haast overdonderd door al die indrukken die je opdoet. Fantastisch dat je het allemaal ook lichamelijk aankunt. Je heup heeft er ook zin in blijkbaar. Veel plezier daar in dat mooie land! Liefs Gerard en Petra
hi marielle,
Wat heerlijk om te lezen allemaal en gezellig dat je op elke plek waar je komt weer nieuwe mensen ontmoet om gezellige dingen mee te maken. Wat goed dat je weer gedanst hebt in kohpoa en dat je heup het wonderwel goed volhoud. En wat een foto;s van uitzichten.. kan je zo mooi strand en uitzicht niet in je koffertje douwen en meenemen naar nederland?
Ga jij lekker door met genieten van het nieuw nieuw zeeland meis.
ps. weet je al dat het kabinet weer gevallen is in nederland hahaha dus hier gaat alles zijn gangetje zo als gewoonlijk.
Liefs en knuffel van mij
Je hebt het heerlijk naar je zin, dat zie je aan de stralende foto's.
Fijn dat je zoveel kunt doen. (al zal het je 's avonds wel af en toe opbreken)
Het wordt in ieder geval jouw onvergetelijke reis.
We missen je hier wel, hoor.
Veel liefs en groetjes
Dag Lieverd,
Heb tot nu toe al je verhalen gelezen...erg spannend allemaal..en wat oben jij bezig aan een overwinningstocht op jezelf! Diep respect.
En bij zoveel pracht in Nieuw Zeeland kan je toch alleen maar tot in je botten onroert zijn.
Zo'n reis en zulke natuurpracht laat je duidelijk zien dat de grenzen (nog) wijder zijn dan je denkt. Geestelijk als wel lichamelijk. Ik zal blij zijn als je weer veilig terug bent, maar ben stiekum errrruggg jaloers.
Dikke kus Am
zo, je hebt een vol programma.
wat is het daar prachtig. we kenden al wat fotoos van de omgeving van onze vriendin die daar overwintert.
Maar die stranden zeg, je zou denken dat bestaat niet meer, behalve in vakantiegidsen. . . . . . . Wel dus.
je contacten bevestigen gelukkig de verwachting die we daarvan hadden: leuke mensen, interessante verhalen waar iedereen geweest is, je deelt je ervaringen met de andere reizigers èn je doet inderdaad weer nieuwe vakantie adresjes op. altijd erg handig - en goedkoop. geweldig om te horen. neem genoeg rust tussendoor - en lekker genieten maar, dit is wel een van de meest bijzonder mooie dingen die je in je leven meemaakt!
Wauw, klinkt echt geweldig, ben jaloers. Mis je wel hoor! En je hebt gelijk, niet de hele tijd achter de computer zitten in zo'n mooi land! Knuffel